lördag 23 februari 2008

Varning för DVDarena

Härmed utfärdas en varning för nätbutiken DVDarena (DVD-Arena? DVD Arena?). Jag beställde för en tid sedan en film på nämnda webbshop, och betalade filmen direkt. Leveranstiden uppgavs till 1-5 dagar. Nu har det gått 38 dagar, och jag har fortfarande inte sett röken av filmen.

Vid fyra tillfällen har jag kontaktat företaget, och den enda responsen jag fått var vid det tredje försöket (efter 33 dagar). Då svarade en viss "Rune" att han varit bortrest och "butiken borde varit stängd". Jag bad då om en ny leveranstid, alternativt pengarna tillbaka - men ingenting har hänt än så länge.

Såvida ni inte känner ett trängande behov av att skänka era pengar till "Rune" så föreslår jag att ni köper era dvd-filmer på annat håll.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

15 kommentarer:

Cattis sa...

Ännu en varning för DVDarena!
Beställde School of Rock i juni och har fortfarande inte fått den. Den är betald.
Jag har mejlat flera gånger men inte fått svar.
Cattis

Konsument-Kent sa...

Tråkigt att höra att DVDarena fortsätter att blåsa kunder.

Detta smittar förstås också av sig på de (det?) företag som samarbetar med DVD-arena. Jag noterar t.ex. att Paynova fortfarande rekommenderar DVD-arena, trots att jag meddelade dem flera ggr om den uteblivna leveransen. (På Paynovas hemsida får DVDarena t.o.m. omdömet "Låga priser - bra service - stort utbud!".) Men det är klart, Paynova är väl mer måna om att man ska kunna använda deras betalningslösning på många ställen än att deras kunder faktiskt får vad de betalar för...

Anonym sa...

Jag har ockdå försökt få kontakt med rune...
Dock inget svar.
Äger företaget Bergströms Bud och Teknik.

Förslag på vad man ska göra?

Konsument-Kent sa...

Har du betalt med någon betalningslösning från tredje part, typ Paynova el dyl? I så fall rekommenderar jag att du kontaktar dem för att försöka få pengarna tillbaka den vägen.

Annars får du väl vända dig till Konsumentverket/KO. Hoppas det löser sig!

www.minochmammas.blogspot.com sa...

Så förbannad att jag inte hittade denna sida innan jag beställde från DVD-arena... Inte heller jag har fått min vara levererad, inte heller får jag svar på mina mail. En liten tösa som kommer bli ledsen när Tomten inte fått med det paket hon önskat mest:-(
Kontakta PLUS Kanske någon?

Robban sa...

Samma öde här. Beställde en skiva och har inte sett den eller någon respons från DVD Arena.
Bolagsinfo för Bergströms Teknik & Bud: http://www.allabolag.se/641118OJKD
Innehavare: Bergström, Rune Magnus
Registreringsår: 2005
Telefon: 08-6074433
ADRESS
Dymmelkärrsv. 2
146 50 Tullinge
Stockholms län
------------
Enligt hitta.se
Privatperson:
Rune Bergström
Telefon: 08-7781238
Mobil: 070-4418333
Dymmelkärrsvägen 2
146 50 TULLINGE
Företag:
Bergström Rune
Telefon: 08-6074433
Dymmelkärrsvägen 2
146 50 TULLINGE

Anonym sa...

Har beställt där jah med. dock bara för 124kr men inte har jag heller sett någon film :( Och hur fna stoppar man detta ifrån att fortsätta hända. ???

Anonym sa...

Hej, tusan också att jag inte googlade på DVD Arena innan jag beställde. Då hade jag ju fått se den här sidan och fått reda på vilket skurkföretag detta är. Nu har det visserligen bara gått två veckor sedan jag beställde, och tyvärr, betalade för en film men den lär jag väl aldrig få se. De svarar inte på mail heller. Jag råkade ut för samma sak med etrendstore och där gjorde jag till slut en polisanmälan efter det gått 3 månader utan att jag fått mina varor, jag var tydligen inte den enda som var missnöjd med dem heller- det tog max 3 dagar efter anmälan så kom leveransen. Undra vad Sverker Olofsson hade sagt om den där Rune Bergström..? :-)
Frågan är vad man kan göra?
Bi

Konsument-Kent sa...

Otroligt trist att höra att Rune Bergström fortsätter att blåsa kunder på det här sättet. Om du inte får tag på honom/företaget så återstår väl bara att kontakta KO eller göra en polisanmälan. Om du inte betalat med Paynova, i så fall tycker jag du ska kräva att de återbetalar dig.

Anonym sa...

Dum som jag var betalade jag via pg. Skulle valt postförskott även om det innebar en högre kostnad för då hade det ju legat i DVD Arenas intresse att skicka för att få betalt. Jag får väl maila ett par ggr till och nämna anmälan i mailen och se om det händer något då. Hälsningar Bi

Anonym sa...

Förbannad Skåning
Ännu en i raden som blivit blåst av
DVDarena. Jag beställde och betalade
en film den 22/3-09 och har den 28/4-09 sett röken av varken film eller pengar. Polisanmälan kommer att göras om inget händer.

Anonym sa...

Hej,

Nu är det den 13 maj och jag har fortfarande inte fått DVD eller svar på något av de mail jag skickat till detta företag. Jag gjorde min beställning 22/3. Nu blir det polisanmälan. Hoppas fler gör samma sak som blivit blåsta av DVD Arena och Rune Bergström.
Hälsningar Bi

Konsument-Kent sa...

Lycka till med polisanmälan, Bi - rapportera gärna hur det går!

Anonym sa...

Tja, samma sak här..
Beställde min film och nu, en månad senare fick jag se denna sidan. En polisanmälan defenetivt och sedan får man se vad man kan göra för att stoppa den där Rune Bergström

Anonym sa...

Hejsan..
Här är ännu en som blivit blåst. Min fru beställde av Dvdarena för väldigt länge sedan. Betalt men inte fått någon film.
Nu tänker vi göra polisanmälan. Hoppas verkligen!!! att alla andra som läser detta anmäler honom också så att han verkligen åker dit rejält!
Är bra sugen på att hälsa på den där luffaren.. Om han nu bestämt sig för att blåsa folk så är det kanske dags för honom att få känna hur det är när man blåst fel personer eller?