måndag 18 februari 2008

Boxers bindningstider

För ungefär fyra år sen skaffade jag digital-tv från Boxer. Bindningstiden var då 24 månader. När jag nu tänkte ta steget över till Telias digital-tv via bredband (mer om detta kommer förmodligen senare) så ringde jag Boxer för att säga upp avtalet. Eftersom bindningstiden för länge sedan gått ut räknade jag med att jag skulle kunna säga upp mitt abonnemang ganska omgående, eller åtminstone inom en månad.

Men nej. I Boxers värld innebär tydligen "ingen bindningstid" tre månader plus de dagar som återstår av innevarande månad. För min del blir jag alltså inte av med Boxer förrän den 31 maj. 103 dagar från det att jag sa upp avtalet.

Men det bästa var nog ändå deras motivering till den långa uppsägningstiden. För när jag försiktigt ifrågasatte den långa uppsägningstiden så fick jag veta att förr så övergick minsann deras bundna avtal automatiskt till tolv nya bindningsmånader när de första passerat. Och nu var det bara tre månader, så det var ju mycket bättre!

Javisst. Och man kan inte kritisera dagens Kina, för det var ju mycket värre på Mao Zedongs tid.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men läs avtalet nästa gång!

Konsument-Kent sa...

Precis. Det tycker jag ni ska uppmana ALLA era potentiella kunder innan de skriver på. Så kanske de inte blir så många fler.

Anonym sa...

Jag har själv Boxer nu och skall så fort statsnätet är igång byta blixtsnabbt till något annat..Om jag förstår saken rätt så måste jag sätta väckarklockan på exakt samma dag som mitt 12 månaders avtal går ut och säga upp det annars sätter dom mig på 3 månaders uppsägning tid..Hutlöst förbannat skitföretag.Min fjärrkontroll pajade och dom tar och skickar mig till Sagem fram och tillbaka för att lösa problemet..Sagem skulle skicka ern ny men 3 veckor har gått och ännu ingen ny.Jag skall altså brottas med 2 företag om något pajar.Kontentan är aldrig mer Boxer aldrig mer Sagem.

Konsument-Kent sa...

Jag rekommenderar nog att du kontaktar dem 3 månader INNAN ditt 12-månadersabonnemang går ut, och säger upp avtalet i god tid. För säkerhets skull.