tisdag 9 september 2008

Vill du åka med SL? Ta taxi.

Häromdagen hoppade jag på buss 76 vid lunchtid. Bussen var på sin höjd halvfull. Samtidigt gick en familj med två barnvagnar ombord på bussen. Problemet var bara att det redan fanns två barnvagnar på bussen, så det blev förstås lite trångt - dock inte värre än att jag kunde pressa mig förbi alla barnvagnar.

Men i stället för att börja köra ställer sig chauffören upp och beordrar familjen med de två barnvagnarna att gå av bussen. De var inte välkomna ombord. Tydligen prioriterades framkomligheten för de potentiella passagerare som kanske skulle komma att hoppa på vid hållplatser längre fram, och då möjligen få lite besvärligt att ta sig förbi barnvagnarna. (Det vore ju hemskt om de skulle tvingas sitta långt fram i bussen, eller kanske t.o.m. använda bakdörrarna för att stiga ombord - hemska tanke!). Så den stackars familjen fick således baxa ut barnvagnarna igen och vänta 20 minuter på nästa buss. Förhoppningsvis var det inga barnvagnar på den bussen.

Det här föranleder inte bara ännu en välförtjänt känga åt SL, utan även en påminnelse och uppmaning till alla stackars misshandlade SL-resenärer där ute (vi är många): använd SL:s resegaranti! Eftersom SL själva inte är så pigga på att marknadsföra denna garanti så hjälper jag gärna till. Alltså, använd SL:s resegaranti! Den ger dig rätt till ersättning för din taxiresa, om du skulle riskera att bli minst 20 minuter försenad p.g.a. SL. Här är en länk: http://www.sl.se/Templates/Iframe.aspx?id=88

Jag hoppas verkligen att den stackars barnvagnsfamiljen utnyttjade detta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Visserligen ett över tre år sent svar, men alltför många barnvagnar på en buss utgör en jävligt stor fara för alla ombord vid brand eller trafikolycka, i form av hinder, plus i form av svårighet att få av dom fort.
Om bussen t.ex. börjar brinna, vad vill du helst?

1) Komma ut fort och se till att andra också kommer av.
2) Vara medveten om att så många barnvagnar som möjligt kommit med.