torsdag 28 augusti 2008

Blocket ut, Eniro in

En gång i tiden älskade jag Blocket. Jag var nästan beroende, gick in många gånger per dag. Jag sålde och jag köpte, jag behövde inte ens vara på jakt efter något särskilt - jag letade grejer ändå. Det var en toppensida; den fyllde ett behov och den var enkel och billig.

Men sen hände något. Jag tror man kan kalla det girighet. Förr kostade annonserna 20 spänn. Nu kostar det oftast nånstans mellan 30 och 90 kr, beroende på vilken typ av vara man vill sälja. Det kostar dessutom tio spänn att ändra i sin annons.

Och det finns regler. Man får inte i en och samma annons sälja saker som hör till olika kategorier. Man får till exempel inte sälja en herrcykel och en damcykel i samma annons. Nej, då måste man betala 60 spänn för två annonser.

På minuskontot hamnar också det faktum att det inte går att kontakta Blocket. Inget telefonnummer, ingen e-postadress. Enda kontaktvägen är ett webbformulär, som vid mina 3-4 kontaktförsök tydligen drabbats av "tekniska problem".

Nej, det får nog bli Eniro Köp & Sälj i fortsättningen. Det är gratis.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Råkade just ut för samma sak. Ska man sälja lite barnprylar såsom bilbarnstol, babysitter och babygym, ja då får man göra en annons per pryl. Aldrig mer blocket.