lördag 27 mars 2010

Alla dessa ombudsmän

JO, DO, BO, JämO, HomO, Claes Elfsberg... Det börjar gå lite inflation i det här med ombudsmän. Senast i raden av ombudsmän är TV4:s tittarombudsman, med det seriöst klingande namnet "Titto".

Nu är Titto inte direkt någon ombudsman av JO:s kaliber, utan mer av en gest mot TV4-tittarna. Ett spel för gallerierna, helt enkelt. Titto är en mysig skäggfarbror som sitter och läser upp lite tittarbrev i Nyhetsmorgon. Han suckar, ler, lägger huvudet på sned - och håller med allt och alla. Att han inte verkar vara den skarpaste kniven i lådan gör inte så mycket, det viktiga är att han går hem hos vanligt folk ute i stugorna. Man vill helt enkelt göra sken av att man verkligen lyssnar på sina tittare.

Jag råkade se när han tog upp Magnus Betnérs skämt om Astrid Lindgren från Parlamentet. Att det handlade om ett debattinlägg om yttrandefrihet apropå Lars Vilks-debatten, snarare än om ett regelrätt skämt, verkade gå TV4-gubben totalt förbi. Han tyckte precis som alla tittare som mailat - att man borde ha censurerat skämtet.

Varför Titto tycker att yttrandefriheten ska gälla Lars Vilks men inte Magnus Betnér förblev höljt i dunkel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: