onsdag 30 december 2009

Mysteriet Försäkringskassan

Allvarligt talat, vad är det för människor som jobbar på Försäkringskassan egentligen? Dagens DN berättar om kvinnan som blev av med sin sjukpenning strax efter att hennes tvåårige son gått bort. Anledningen? Hon åkte inte från Uppsala till Bålsta och anmälde sig hos Arbetsförmedlingen - på sin sons dödsdag.

Kvinnan överklagade och fick rätt i Länsrätten. Nu har Försäkringskassan beslutat sig att ägna julen åt att överklaga ärendet till Kammarrätten. God jul, liksom.

En annan sak som fascinerat mig en längre tid, är att varje gång en egenföretagare ringer in för att ändra sin SGI (sjukpenningsgrundande inkomst) så är det första gången i världshistorien detta sker. Jo det är säkert, de man pratar med har aldrig någonsin varit med om detta förut. Det slår aldrig fel. Men detta framstår plötsligt som ett av de mindre problemen med Försäkringskassan.

Läs även andra bloggares åsikter om

2 kommentarer:

Familjen Sääf sa...

Här klagar du på telia om hur dåliga dom är och sen har du reklam från telia på din blogg med länk där vi kan beställa deras allt på ett ställe paket. Hur ska vi tolka det? Fungerar det bra för dig nu eller krånglar det än?

Konsument-Kent sa...

Det är inte jag som styr vilka annonser som visas på bloggen, det är Google. Men någonting säger mig att Telia inte får så många klick från just min blogg...

Tyvärr krånglar det fortfarande en del. Sedan jag bytte till en Mac så fungerar min internetuppkoppling bättre, men på husets övriga datorer (PC) strular det fortfarande. Digital-tv:n likaså.