onsdag 7 juli 2010

Mataffären.se vilseleder

Har ni testat att handla på Mataffären.se? Det har jag. De har en stor fördel och en stor nackdel. Fördelen är att det är enkelt och smidigt, nackdelen är att det är dyrt. Så det blir mest att man handlar till storhelger, när butikerna är fullproppade av människor som man inte orkar trängas med. Eller när man inte har tillgång till bil. Som i mitt fall häromdagen.

Utrustad med ett erbjudande om fri frakt denna vecka gick jag in på sajten och började handla. Gick vidare till betalningssidan, men upptäckte då att man var tvungen att handla för tusen spänn för att få fri frakt. Så jag gick tillbaka och fortsatte handla lite till. (Vilket precis är deras avsikt med rabatten, förstås.)

Men nu upptäckte jag att något inte stämde med priset. Efter lite detektivarbete visade det sig att i totalpriset för varukorgen inkluderades rabatten (den fria utkörningen), men inte själva utkörningsavgiften. Så när den totala kostnaden angavs till 915:-, och man lade till varor för en hundring för att komma upp i 1.000:-, så hamnade slutsumman lik förbannat på 1.100:-. Obegripligt.

Jag har grubblat lite på hur de har tänkt, men kan inte komma fram till något annat än att de medvetet försöker vilseleda kunden, för att man ska plocka på sig lite extra varor. Det är, som man säger, inte snyggt.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

söndag 4 juli 2010

Sommarstängt på biblioteket

Jag kan förstå att vissa bibliotek måste ha semesterstängt. Men är det verkligen nödvändigt för bokinkastet att stänga igen också? Bara en fundering.

Men det är klart, en cykeltur skadar ju aldrig.

Läs även andra bloggares åsikter om