lördag 27 mars 2010

Alla dessa ombudsmän

JO, DO, BO, JämO, HomO, Claes Elfsberg... Det börjar gå lite inflation i det här med ombudsmän. Senast i raden av ombudsmän är TV4:s tittarombudsman, med det seriöst klingande namnet "Titto".

Nu är Titto inte direkt någon ombudsman av JO:s kaliber, utan mer av en gest mot TV4-tittarna. Ett spel för gallerierna, helt enkelt. Titto är en mysig skäggfarbror som sitter och läser upp lite tittarbrev i Nyhetsmorgon. Han suckar, ler, lägger huvudet på sned - och håller med allt och alla. Att han inte verkar vara den skarpaste kniven i lådan gör inte så mycket, det viktiga är att han går hem hos vanligt folk ute i stugorna. Man vill helt enkelt göra sken av att man verkligen lyssnar på sina tittare.

Jag råkade se när han tog upp Magnus Betnérs skämt om Astrid Lindgren från Parlamentet. Att det handlade om ett debattinlägg om yttrandefrihet apropå Lars Vilks-debatten, snarare än om ett regelrätt skämt, verkade gå TV4-gubben totalt förbi. Han tyckte precis som alla tittare som mailat - att man borde ha censurerat skämtet.

Varför Titto tycker att yttrandefriheten ska gälla Lars Vilks men inte Magnus Betnér förblev höljt i dunkel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

torsdag 25 mars 2010

Homo erectus?

Alla vet att människan blivit längre och längre genom åren. Alla utom SL, tydligen. För varje ny bussmodell de köper in så har benutrymmet blivit lite, lite mindre. Nu börjar det bli olidligt.

Häromdagen åkte jag med en till synes sprillans ny SL-buss. Jag fick en sittplats, men hade – helt allvarligt – stora problem att överhuvudtaget få plats med benen. När jag väl lyckats pressa in dem slog huvudet i den där nersänkta takpanelen där tryckknapparna sitter. Och jag är av meddellängd.

Behöver jag säga att bussturen var extremt obekväm?



Samtidigt på SL:s huvudkontor

Läs även andra bloggares åsikter om ,

måndag 15 mars 2010

Att twittra eller inte twittra

Läste att Mona Sahlin slutar twittra. Själv slutade jag twittra för länge sen. Fler borde följa mitt och Monas exempel. SJ, till exempel.

Eller förresten, kanske inte. De kan ju vara ganska underhållande ibland. Som till exempel när de - mitt under värsta snökaoset - skickade ut sin numera klassika tweet:

"Nu loggar vi av, trevlig helg och lycka till i snöovädret."

Läs hela historien här.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

fredag 12 mars 2010

Konsument-Kent är inte till salu

Med anledning av nyheten att Katrin Zytomierskas blogg är köpt av kommersiella intressen vill jag bara göra ett klargörande. Konsument-Kent skulle aldrig låta sig köpas på det sättet. Jag har inte tagit emot en spänn för att såga vare sig SL, Försäkringskassan eller Telia.

Bara så att ni vet.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

söndag 7 mars 2010

Christine Meltzers imitationer

Snälla, kan ingen berätta för Christine Meltzer att hon inte kan göra imitationer. Det spelar ingen roll om hon försöker klä ut sig till Pernilla Wahlgren, Anja Pärsson, Lisbeth Salander eller drottning Silvia - hon ser ändå bara ut som Christine Meltzer. Med samma löjliga grimasch varje gång. Det kanske funkade på roliga timmen i mellanstadiet, men i SVT på bästa sändningstid?

Överhuvudtaget är årets melodifestival ett riktigt magplask. Ett uselt manus, presenterat av programledare som varken kan leverera ett skämt eller genomföra en intervju.

Ett riktigt bottennapp.


DN, SvD, AB, Exp

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

onsdag 3 mars 2010

Försäkringskassan jobbar vidare på sitt dåliga rykte

Jag har skrivit om det här tidigare, men nu har det slagits fast i Kammarrätten. Sofie Karlsson blir av med sin sjukpenning eftersom hon inte orkade infinna sig på Arbetsförmedlingen - dagen efter att hennes 1,5-årige son dog.

Länsrätten hade tidigare gett henne rätt, men vännerna på Försäkringskassan valde att överklaga. Och vann. De firar nog med tårta idag.

Läs även andra bloggares åsikter om