måndag 18 januari 2010

Flottsbro - bra på skidåkning, mindre bra på webb

Det är onekligen rätt mäktigt att kunna sätta sig i en korglift och sen åka några slalomsvängar - i Stockholm. Faktum är att Flottsbrobacken är ett helt OK alternativ när fjällabstinensen är som värst. Och för barn och förstagångsåkare är det till och med en alldeles ypperlig anläggning. Men snälla Flottsbro, gör nånting åt er hemsida.

En bekant misslyckades med att överhuvudtaget komma in på hemsidan p.g.a. fel operativsystem/webbläsare. För egen del var det bokningsfunktionen som ställde till med problem. Jag försökte ladda några liftkort över nätet, men det var banne mig helt omöjligt. I alla fall om man ville ladda fler än ett. Dessutom fanns ingen sida med instruktioner, ingen hjälptext. Efter att ha försökt i en halvtimme gav jag upp. När vi väl kom till backen tog kön till liftkortsförsäljningen över en timme. De som dessutom behövde hyra utrustning kunde gissningsvis se fram emot en liknande väntetid för detta.

Den aktuella dagen (en söndag med mycket snö) var det förmodligen ovanligt mycket folk, och den liftkortsautomat som skulle finnas var tydligen trasig. Men ändå. Såna kötider gör att man funderar både en och två gånger innan man återvänder.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

fredag 1 januari 2010

Nyårsdag = pizzadag

Brukar ni liksom jag inleda det nya året med en pizzasupé? Då kan jag, så här på årets första dag, varmt rekommendera onlinepizza.se. Framför allt om du har långt till närmaste pizzeria, eller saknar kontanter i plånboken.

Onlinepizza.se är en sajt som samlar ett stort antal pizzerior runt om i landet och sedan låter dig beställa och betala med kort direkt över nätet. Knappa bara in ditt postnummer så får du en lista över vilka pizzerior som levererar till ditt område. Övriga kunders betyg ger dig en fingervisning om vilka pizzerior som har bäst kvalitet och service. Hittar du inte en pizza du gillar på menyn kan du till och med komponera din egen pizza med några enkla musklick.

Jag har provat sajten fyra gånger nu, med olika pizzerior varje gång. Även om kvaliteten på pizzorna förstås har varierat så har beställnings- och betalningstjänsten alltid fungerat utmärkt.

Smaklig måltid, och gott nytt år!

Läs även andra bloggares åsikter om ,