måndag 13 oktober 2008

"Nedkopplingsavgift" - Telias nya affärsidé?

Vad gör man när kärnverksamheten plötsligt börjar bli omodern och kunderna börjar fly i allt snabbare takt? Man inför en straffavgift för att avsluta sina abonnemang! Det verkar i alla fall vara Telias recept när allt färre kunder vill behålla sina fasta telefoner.

Tänkte att jag skulle hänga med i utvecklingen och fimpa den fasta telefonen för gott. Så här i finanskrisens tider vill man ju gärna se över sina fasta kostnader och så. Men det var lättare sagt än gjort.

När jag ringde Telia visade det sig att de först ville ha en "nedkopplingsavgift" (!) på 579:-. Sen ville de förstås ha lite löpande intäkter också, så då slängde de på en månatlig avgift på 89:- om jag även fortsättningsvis ville ha bredband utan att ha fast telefoni. (Eftersom jag har en massa bindningstid kvar på bredbandet så var uppsägning inget alternativ.) Sen ville de gärna ha ännu mer pengar, så då höjde de bredbandsavgiften med 30:- per månad också. Alltså TRE avgifter att betala för att INTE ha kvar deras tjänst. Man häpnar.

Nu blev det inget avslutat fast abonnemang den här gången. Jag väljer i stället att vänta ut bindningstiden för att sedan säga upp hela klabbet - telefoni, bredband och digital-tv - och hitta mig en ny leverantör av kommunikationslösningar. Tack för den här tiden.

Läs även: DN (1), DN (2)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

lördag 4 oktober 2008

Veckans obligatoriska läsning

Häromveckan skrev Annah Björk i tidningen City ett fullkomligt hjärndött inlägg i debatten om kvinnosynen i musiken. Detta kategoriserades lämpligen in under rubriken "veckans obligatoriska icke-läsning".

Men. Nu har Karolina Ramqvist i DN skrivit ett svar, som jag härmed utser till veckans obligatoriska läsning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,