torsdag 27 november 2008

EXTRA BLOGGINLÄGG!

Det här kan möjligen sorteras in under kategorin "veckans i-landsproblem", men jag tar upp det ändå. Det handlar om alla dessa "extra nyhetsbrev" som skickas ut i en strid ström via e-post. Av någon anledning så har väldigt många företag fått för sig att det ger lite extra stuns i kommunikationen när man skriver "extra" i rubriken. Att det ger intrycket av att vara något särskilt brådskande, eller något särskilt förmånligt för konsumenten. Tyvärr är det sällan fallet. (Inte heller i detta blogginlägg, sorry.)

Det värsta exemplet i min inbox är Ticnet. Av de senaste 18 nyhetsbreven är 10 stycken "Extra Nyhetsbrev". Mer än hälften alltså. Dessa 10 "extra nyhetsbrev" har skickats ut under en period på mindre än två månader. Och det hade väl varit OK, om de faktiskt hade haft något extra att berätta. Om Prince skulle spela på Debaser imorgon. Om ABBA skulle återförenas. Såna grejer. Men nej då, det handlar om att Di Leva ska köra några konserter i Västerås i februari 2009. Typ. Alltså samma grejer som de skriver om i det vanliga nyhetsbrevet.

Själv har jag tröttnat på att haja till när jag skummar igenom rubrikerna inboxen, i tron att jag fått något meddelande som är viktigare än de andra. Man lär sig efter några gånger att vargen aldrig kommer, liksom. Så jag avreggade mig idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

fredag 21 november 2008

Strage får stora journalistpriset

Grattis Fredrik Strage, som igår kammade hem stora journalistpriset i kategorin "årets förnyare". Ytterst välförtjänt!

Strage är en av de sällsynta skribenter som ALLTID är underhållande att läsa. Till och med (eller kanske framför allt) när han skriver om satanistisk hårdrock. Tillsammans med Peter Wolodarski och Johan Croneman utgör han ett tillräcklig anledning till att prenumerera på Dagens Nyheter.


Läs mer: DN1, DN2, DN3, DN4, SVD, Sydsvenskan, Expressen, AB


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

onsdag 19 november 2008

Fortum får sina fiskar varma

Expressen de senaste dagarna börjat ta upp de oegentligheter som Fortum tydligen ägnat sig åt i stor skala på sistone. Dessa oegentligheter handlar om tvivelaktiga fakturor, något jag skrev om redan i mars i år, här och här.

Det gläder mig att detta kommer till allmänhetens kännedom, och jag hoppas att det på sikt leder till ännu större krav på insyn hos eljättarna. Vi börjar nämligen tröttna nu.

Läs mer här:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

tisdag 18 november 2008

Apropå musik på nätet

För er som saknar tiden då MTV fortfarande var en musikkanal, och faktiskt visade musikvideos emellanåt, har jag goda nyheter. MTV har återuppstått - på nätet. Närmare bestämt i form av MTV Music, en YouTube-liknande webbtjänst fylld med musikvideos av hög kvalitet.

Föredömligt enkelt och lättnavigerat. Ganska beroendeframkallande också.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

måndag 17 november 2008

Spotify kan bli stort

Jag brukar normalt inta en något skeptisk hållning mot sånt som är föremål för en extremt stor hajp. Men när det gäller den nya tjänsten Spotify är jag, efter tre-fyra veckors användande, faktiskt benägen att stämma in i hyllningskörerna. Spotify är helt enkelt en riktigt bra musiktjänst.

Gränssnittet är föredömligt enkelt och intuitivt, och påminner inte så lite om iTunes. Och faktum är att det även känns som iTunes, i den meningen att jag man faktiskt upplever att man har musiken på sin egen hårddisk. Låtarna startar direkt; jag fattar faktiskt inte hur de lyckas få det att gå så fort. Utbudet är också ganska imponerande. Det är klart att man inte hittar precis allt, men det känns som det mesta finns här. Även en hel del obskyra grejer.

Och så det här med att dela med sig av spellistor, det är grymt kul. Ska du på fest hos en kompis med tråkig musiksmak? Inga problem - sätt bara ihop din egen spellista, maila den till kompisen och festen är räddad. Cd-bränningens tid är snart förbi.

Det är väl egentligen bara två saker som saknas för att Spotify ska kännas komplett: en möjlighet att ladda upp egna (saknade) favoritlåtar, och en mobilversion av tjänsten så att man kan använda den var som helst. Det första är förstås svårt av rättighetsskäl, det andra kanske kommer?

Mer om Spotify:
Metro, SVD1, SVD2, AB1, AB2, AB3, PC för Alla

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,