tisdag 29 april 2008

Lars "Shimoda" Norén

Alltså, det här med Norén och hans nya bok på trehundrafemtioelvatusen sidor där han på låg litterär nivå kastar pajer till höger och vänster. Allvarligt talat - vem bryr sig? Eller ja, uppenbarligen är det några som gör det eftersom boken tydligen säljer bra. Men jag menar, känns inte det här med skvallriga bokutgivningar av typen offentlig-dagbok-där-jag-dissar-mina-kollegor väldigt 2007? Men Lasse har väl också räkningar att betala, antar jag.

Hur som helst - min poäng, och anledningen till att jag överhuvudtaget tar upp det här ämnet i en konsumentblogg, är att jag som konsument inte vill läsa spaltmeter upp och spaltmeter ner om vem Lars Norén tycker om och vem han inte tycker om - i tidningar jag betalar för att prenumerera på. Jag är fullständigt ointresserad, jag lovar. Så snälla, sluta.

Skriv om något viktigare, som melodifestivalen eller nåt.

Läs även andra bloggares åsikter om

onsdag 16 april 2008

Wasa Vaccination vill inte prata med dig

Vill du komma i kontakt med någon på Wasa Vaccination så har du en tuff uppgift framför dig. De vill nämligen inte bli nådda.

Men om du bara känner för att bränna en tusenlapp på nån hepatit-spruta eller så, ja då kan du ju alltid åka ner till deras drop in-mottagning, vänta en timme i kö, ta en snabb spruta och sen ge dem merparten av innehållet i din plånbok. Behöver du däremot fråga om råd, eller kanske höra vilka sprutor du skulle behöva lägga dina surt förvärvade kulor på - ja då blir det svårare. Deras hemsida lämnar nämligen varken ut någon e-postadress eller något telefonnummer.

Eller jo förresten, telefonnummer har de faktiskt. Det ena går till en telefonsvarare och det andra kostar 17 kronor/minut att ringa till. Du måste således betala pengar för att ringa dit och fråga om du behöver betala ytterligare några tusenlappar på mer vaccin. Och jag som trodde att det bara var telefonsex- och datinglinjer som körde med såna affärsmodeller.

Nej, ska du vaccinera dig föreslår jag att du kontaktar din lokala vårdcentral eller kanske (om du bor i Stockholm) Svea Vaccin. De presenterar både telefonnummer, faxnummer och e-postadress på sin hemsida. Vilket naturligtvis borde vara en självklarhet för varje normalt företag.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

fredag 11 april 2008

Dags att avskaffa tidtabellerna, SL?

Så sent som häromdagen tyckte jag att något av det mest irriterande som fanns var alla dessa förseningar och inställda turer på SL:s tåg, bussar och tunnelbanor. Nu har jag insett att det finns saker som är ännu mer störande. Nämligen när SL:s turer går för tidigt.

Jag menar, vad är det som är så svårt med att vänta en eller två minuter, och köra på utsatt tid? Så att resenärerna faktiskt får en chans att hinna med den tur som de siktat in sig på?

Fast det är klart. Är man så dum så att man överhuvudtaget tittar i en SL-tidtabell, i tron att den ska stämma, så får man väl skylla sig själv.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

onsdag 2 april 2008

I'm lovin' it

Jag är en hyfsat regelbunden kund hos McDonald's, även om jag egentligen hellre skulle äta på Max nio gånger av tio. Vilket jag också hade gjort, om de hade haft lite fler restauranger. Nu hamnar man ju lätt på McD bara på grund av deras tillgänglighet.

Men nu vill McDonald's göra det ännu svårare för oss köttätare att välja den svenska konkurrenten. Via UEFA försöker man få Max att stänga sin restaurang i Borås arena under nästa fotbolls-EM för U21-landslag.

Nästa gång är det jag som skiter i McD, och promenerar till Max eller Burger King i stället. Hur långt det än må vara.

(Mer om McDonald's PR-mässigt osmarta drag kan du läsa här: AB, BT, BT, DN, SR)

Rättelse:
Efter att jag skrev detta blogginlägg så har det framkommit att McDonald's inte låg bakom kravet på stänging av Max-restaurangen, utan att detta helt och hållet kom från UEFA. (Om McD haft något med det att göra så har de i så fall lyckats hålla det väldigt inofficiellt...) Jag tycker fortfarande att beslutet är ganska löjligt, men lägger nu skulden helt och hållet på UEFA. Och kan därmed fortsätta äta på McD när andan faller på.
/KK


Läs även andra bloggares åsikter om , ,