lördag 2 april 2011

Webbtipset #2: Dropbox

Konsument-Kent är ett stort fan av användarvänliga gratistjänster på nätet, så under de närmaste veckorna presenteras några favoriter under rubriken "Webbtipset". Nummer två i min rafflande följetong är Dropbox.

Jag kan inte påstå att mitt liv förändrats sedan jag installerade Dropbox, men det har förenklats avsevärt. Dropbox är en liten applikation som du installerar på din dator (eller ännu hellre, dina datorer) för att spara filer på nätet. Personligen installerade jag Dropbox på min hemdator och min jobbdator för att på ett enkelt sätt kunna synka filer mellan datorerna.

Din dropbox dyker upp som vilken mapp som helst i datorn, och när du sparar en fil på det ena stället dyker den omedelbart upp på det andra. Så om du redigerar ett dokument innan du går hem från jobbet, kan du direkt fortsätta jobba på hemdatorn när du kommer hem. Har du inte tillgång till den egna datorn går det att komma åt din mapp från vilken dator som helst.

No more maila filer till dig själv eller släpa på USB-minnen fram och tillbaka, alltså. Och vill du dela filer med andra, eller kanske visa dina bilder i ett snitsigt webbalbum finns det smarta funktioner för det också.

Dropbox är gratis upp till 2 GB, så det är bara att prova. Använder du den här länken ger du mig dessutom lite extra lagringsutrymme. Bara en sån sak.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: