måndag 17 november 2008

Spotify kan bli stort

Jag brukar normalt inta en något skeptisk hållning mot sånt som är föremål för en extremt stor hajp. Men när det gäller den nya tjänsten Spotify är jag, efter tre-fyra veckors användande, faktiskt benägen att stämma in i hyllningskörerna. Spotify är helt enkelt en riktigt bra musiktjänst.

Gränssnittet är föredömligt enkelt och intuitivt, och påminner inte så lite om iTunes. Och faktum är att det även känns som iTunes, i den meningen att jag man faktiskt upplever att man har musiken på sin egen hårddisk. Låtarna startar direkt; jag fattar faktiskt inte hur de lyckas få det att gå så fort. Utbudet är också ganska imponerande. Det är klart att man inte hittar precis allt, men det känns som det mesta finns här. Även en hel del obskyra grejer.

Och så det här med att dela med sig av spellistor, det är grymt kul. Ska du på fest hos en kompis med tråkig musiksmak? Inga problem - sätt bara ihop din egen spellista, maila den till kompisen och festen är räddad. Cd-bränningens tid är snart förbi.

Det är väl egentligen bara två saker som saknas för att Spotify ska kännas komplett: en möjlighet att ladda upp egna (saknade) favoritlåtar, och en mobilversion av tjänsten så att man kan använda den var som helst. Det första är förstås svårt av rättighetsskäl, det andra kanske kommer?

Mer om Spotify:
Metro, SVD1, SVD2, AB1, AB2, AB3, PC för Alla

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://favtape.com/ - lider av problemet med att de hämtar musiken från källor som ibland inte existerar.

http://www.grooveshark.com/ - ladda upp musik osv, lider av jobbigt interface

http://listen.grooveshark.com/ - går inte ladda upp musik.

Tyvärr innehåller ingen av dem reklampauser.

Konsument-Kent sa...

Grooveshark verkar rätt intressant men efter en första anblick tycker jag inte att någon av dessa slår Spotify på fingrarna.